Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 6-Aug-2009 00:34
My beloved son, Danish Irfan..
mmmm... citer pasal D&D....
Danish dulu ek... last 2weeks pegi ambik report book kat kinder dia...
Exam result dia, mmm... boleh la, utk budak yg baru 4 bln masuk sekolah yg mana sblm ni tak penah pegang buku... ekekeke..
Teacher dia kate, Danish ni jenis org yg nak kene guide mase exam...
So teacher dia la yg duk kat sblh dia mase nak jawab paper exam tu...
Then teacher dia kate, kat sekolah sgt la talkative... berbeza sgt dgn mase dia baru masuk school dulu... diam, takmo campur org, buat hal sendiri, teacher tanye takmo jawab...
tp skrg dah terbalik... dia antara yg paling kepoh kat kelas... hehehehe...
Alhamdulillah... mmg itu yg mommy nak pun, nak suruh dia bergaul dgn org keliling...

Ni nak story part sedih sket....
Kat Smart Reader, ade level study.... so, mase Danish belum abiskan 1st level ade la a few of his friend dah dapat buku utk 2nd level...
teacher dia bg tau kat dia,
"Irfan tak boleh ambik buku 2nd level ni lagi sbb Irfan belum abis 1st level"
Teacher dia bg tau kat mommy, mase tu muke Danish dah sedih, mate pun dah berair...
But the good thing is, after Danish tgk dah ada kawan dpt buku 2nd level, Danish terus shoot time study... dgn sepantas kilat Danish boleh pick-up...
Teacher dia kate,
"Part yg ni Irfan bagus, dia cabar diri utk pick-up lepas dia tgk org lain dah upgrade, so dia pun nak bersaing dgn kawan dia tu"

huhuhuu.. sungguh mommy tak sangka anak mommy ni...
good boy Danish... keep up the good work...
Danish kene study smart... kate nak jadik Pilot kan, kate nak bawak kete sport kan, so you have to study smart to achieve what you want in your life...

Hehehe... nak story part kelakor dia time kat kelas...
Teacher dia tanye, "Irfan, ayam asal dari mana?"
Danish jawab, "Dari pasar"
2nd question teacher tanye, "Irfan, beras asal dari mane"
Lagi sekali jawapan tulus Danish, "Dari kedai"
kah kah kah kah kah kah... smua teacher yg dgr time tu duk gelak kat Danish....
Sbnrnye... diaorg tgh study science ke hape tah time tu...
Should be jawapan utk 1st question tu teacher dia mengharapkan dia jawab, ayam asal dari telur ayam & jawapan utk 2nd question pulak, beras asal dr padi...
tapi, ade gak betulnye yg Danish jawab... ekekeke... sbb dia biase ikut nenek & mommy pegi pasar, so jawapannye tu sgt bersangkut paut dgn pemerhatian dia la... :)

So Muhammad Danish Irfan, after this onward mommy harap anak mommy ni akan jadi lebih baik dari sblmnye... tak kisah la dari segi ape pun... jadi anak yg soleh, taat pd mommy & ayah, jadi contoh abg yg terbaik kepada adik2...

Mommy sayang Danish & Adik & Ayah...
* kang tak letak smua name kate mommy tak sayang pulak kan... ekekeke....

Sila abaikan tang hidung kembang tu yek... :-D


Danish ni kalu suh ambik gambo, ade je action dia...

© Pidgin Technologies Ltd. 2016